Festival música clàssica Tarragona / Heretat Sabartés

FESTIVAL MÚSICA CLÀSSICA TARRAGONA / HERETAT SABARTÉS

El passat 28 de juliol va tenir lloc la Vetllada de l’Orquestra de Cambra Catalana (dirigida per Joan Pàmies)a la nostra finca Heretat Sabartés – Bodegues Sumarroca (Festival música clàssica Tarragona)

Hem de dir que ha estat un plaer, un any més, poder passar una nit d’estiu envoltats de música clàssica i amb peces tan especials com van ser les de J. Fàbrega, W.A. Mozart i F.J. Haydn interpretades pels grans músics Raquel Castro (violí) i Yuval Gotibovich (viola).

festival música clàssica tarragona    festival música clàssica tarragona

festival música clàssica tarragona

Fotografia: La Ciutat del Baix Penedès

“El violí i la viola van ser els protagonistes de la Simfonia Concertant KV 364 que data de 1774 i és la més cèlebre entre les composicions d’aquest gènere. Sabem que era una de les obres més estimades de Mozart i combina l’elegància del rococó amb el lirisme mozartià de les seves òperes. La simfonia núm. 45 de F. J. Haydn pertany al període en què el compositor estava en l’estètica del Sturm Drang i és molt coneguda ja que al final de l’obra els músics, gradualment, deixen de tocar els seus instruments en protesta per les condicions laborals que els hi exigia el princep Esterhazy. El programa va començar amb una Obertura (simfonia) de Josep Fàbrega, compositor de casa nostra i coetani dels anteriors”.

Esperem que tota la gent que va poder assistir al concert gaudissin tant com nosaltres d’aquest esdeveniment tan especial. El clima que s’hi va respirar va ser realment extraordinari.

Moltes gràcies a tots per poder-ho fer possible!

Heretat Sabartés és un palauet del s. xviii ubicat al Priorat de Banyeres, en ple cor del Penedès, i envoltat de 25 hectàrees de vinyes, a partir de les quals s’elaboren els vins i caves Sumarroca-Sabartés més exquisits i reconeguts. Les varietats que hi podem trobar són chardonnay, muscat, riesling i sauvignon blanc.
Va ser la casa palau de la marquesa de Griny i actualment és propietat de la família Sumarroca. (FESTIVAL MÚSICA CLÀSSICA TARRAGONA)